Silicon Valley Tech Firms Hiring Modeller För Holiday Parties

Och medan det har lugnat sig betydligt sedan de vilda prebubbeldagen när Netscape, Yahoo och andra försökte göra varandra med temamöten och speciella framträdanden av rockstjärnor, har en trend fortsatt.

Denna semestersäsong, Bay Area tech företag är inte bara inbjudna gäster till sina semester sammankomster, de anställer också dem. De enda kraven är att de är unga, attraktiva män och kvinnor.

‘Jag har gått till tech fester i åratal och det fanns några gäster som jag var lite misstänkt över,’ berättade Bloombergs tekniska reporter Sarah Frier KPIX 5 medan han återkallade en ny semesterfest som hon deltog i. ‘Jag fick ett tips i år på en modell som betalades 150 kronor i timmen för att delta i en semesterfest till ett av de större företagen i New York. ‘

I hennes forskning fann Frier att modeller hyrs av tekniska företag att delta i partier för så mycket som $ 250 en timme att blanda sig med anställda och låtsas att de var inbjudna gäster.

Frier Gå Ner I Vikt Snabbt Piller sa att ruseet som används för att blanda i modellerna kan vara ganska omfattande.

‘I vissa fall får modellerna ett Viktminskning Tabletter specifikt namn på en Gå Ner I Vikt Snabbt Piller anställd eller en baksida som de ska’, säger hon. ‘Därifrån tecknar modellerna NDAs (icke-upplysningsavtal) som säger att de’ ll prata aldrig om vad som händer på festen. ‘

Olya Ishchukova är VD för ett företag som heter Models In Tech. Hennes modeller hjälper teknikföretag på mässor att marknadsföra sina produkter.

Hon berättade för KPIX 5 att hon har stängt jobb för sina modeller när det gäller fester.

‘De bad om att ha modeller bär rosa panther läder passar så jag sa till dem att detta är något vi inte kan ge,’ sa hon.

Diana Solatan, en teknologisk entreprenör som innehar sexuella trakasserier, kallade semesterhiringstrenden i ‘The New Hollywood’ mentalitet i dalen.