Silicon Prairie News

Video Fizz, ett Kansas City, Missouri-baserat startföretag grundat av Laura Steward, säkrade ett $ 200K IDEA-bidrag från Missouri Technology Corporation och ytterligare $ 400k i finansiering från privata investerare i juli.

Video Fizz är en app som tillåter folk att delta i en samarbetsvideo för användning av en mängd olika fester, bland annat: babymeddelanden, födelsedagar, hälsningar på semester och till och med ‘missa dig’ meddelanden för soldater som tjänstgör utomlands.

‘Användaren kan hämta appen, välja ett tema, lägga till några animeringar och bjuda in kontakter som de vill samarbeta med. Appen skickar varje kontakt en länk via SMS,’ säger Steward.

Appens plattform kombinerar alla element i en videohälsning som sedan skickas till användaren via en hyperlänk och kan delas via meddelanden, e-post eller sociala medier.

Steward började utveckla Video Fizz i november 2013, när hon ville skicka sin man ett hjärtfilt meddelande till sin 40-årsdag. I januari kom tanken till frukten under sin första modul på Pipeline.

‘Det är ett stort utbrott av kärlek, det är vanligtvis väldigt roligt, och svaret är nästan alltid tårar av glädje.’

Video Fizz startar september

Från och med september kan användare ladda ner programmet gratis och använda de 16 anpassningsbara teman för ytterligare $ 5,99 per video eller $ 9,99 för en årlig prenumeration.

‘Du kan använda alla funktioner för kostnaden för ett hälsningskort, sa Steward.’ Så upphetsad för Video Fizz att starta och se var den ska Gå Ner I Vikt På En Vecka gå. Folk är så kreativa, och jag kan inte vänta med att se vad de kommer upp med. ‘

Video Fizz har redan en företagsklient som är upptagen för att använda appen för en medvetenhetskampanj genom att utnyttja App: s plattform för HD-förvärvsteknik genom SMS-textmeddelanden.

I en tid där människor har Viktminskning Tabletter minskat sina hälsningar till ett enkelt Gå Ner I Vikt På En Vecka ‘grattis på födelsedagen’ -post på Facebook, erbjuder Video Fizz en ny och kreativ väg till en mer meningsfull hälsning.

Kolla in deras beta-videor här.

Lucks är en praktikant för Silicon Prairie News och AIM Careerlink.

(Besökt 1 gånger, 1 besök idag)

PopularNewSimple Strat positionerat för hög tillväxt i marknadsföringsstrategin rymden Missouri-baserade Lean Media stänger $ 500,000 i Seed Funding KC: s Sprint Accelerator bygger community, tillkännager nya klass K State Launch utmaningar studenter av alla bakgrunder för att vara entreprenörer SPN Kärnor: Nyheter från hela Prairie SPN Kärnor: Nyheter från hela Prairie Simple Strat positionerade för hög tillväxt i marknadsstrategisutrymmet K State Launch utmanar studenter av alla bakgrunder att vara entreprenörer KC: s Sprint Accelerator bygger samhälle, tillkännager ny klass Missouri-baserad Lean Media stänger 500 000 USD i fröfinansiering