Sia levererar vallmo-semesteralbum medan Celtic Woman klibbar till traditionell biljettpris

Inom några dagar efter det att denna kolumn har publicerats kommer många av dig att ta ner julgranarna Gå Ner I Vikt Snabbt Piller och dina dekorationer och ta bort dem i ett annat år.

Andra, inklusive mig själv, kommer att fortsätta att baska i glöden av semesterljus tills gammal jul, traditionellt observerad 6 jan.

Och om du redan blev trött på vad du lyssnade på, låt mig peka dig i riktning mot några säsongsutgåvor du kanske inte har stött på än.

Tales of Christmas Tom Chaplin

Ett av de mer intressanta erbjudandenen här semesterperioden tillhör Tom Chaplin.

Chaplin, mest känd som huvudsångare för den väldigt framgångsrika brittiska popakten Keane, skrev åtta ursprungliga sånger till skivan och toppade blandningen med omslag på fyra låtar han är särskilt dragen till vid den här tiden av året.

För sitt ursprungliga material valde Chaplin, för det mesta, att styra sig bort från det vanligtvis optimala, festliga stämningen som favoriserades av så många av hans kamrater.

Han fokuserade istället på hela spektret av känslor som människor upplever under semestern. Så medan det finns sånger av glädje och firande finns det också låtar om att vara ensam i julen, känna sig isolerade och uppleva sorg och förlust.

För täcker valde han bland annat In The Air från den populära animerade semesterfilmen, The Snowman, The Pretenders Miles och ett jakande täcke av Joni Mitchell, de originaler jag föredrar är Million Lights Mass and Lights. Det är inte en festrekord, men det skulle bara vara rätt att sitta tillbaka i din favoritstol, njuta av ett glas vin och baska i ditt julgrans glöd.

Australiensisk pop chanteuse Sia första fördjupning i semestersäsongens musik är en samling av originallåtar som Gå Ner I Vikt På En Vecka slår på alla vanliga julklappar, julklapp, snö, snögubbar, mistelta och ljusa ljus.

Satsen, mycket av vilken hon skrev med Greg Kurstin, är nästan jämnt fördelad mellan optimistiska säsongsbetonade inlägg som verkar inriktade på julfestens dansgolv och ballader som bäst lyssnade på medan de stirrade ner de döende karmarna i eldstaden.

Skrivandet är lite ljust men i julen söker de flesta efter allting väldigt Viktminskning Tabletter djupt. De letar efter något roligt och du kommer säkert att hitta det här i låtar som Coming For Us Cane Lane Ho Ho och är för evigt.

Av balladerna slog jag särskilt på 3 av 5 stjärnor)

Bäst av julkeltisk kvinna

Om du föredrar något som följer mer traditionella linjer kan du driva mot denna kompilering som samlar omkring 20 sånger av säsongen som spelats och spelats in av det populära irländska ensemblet sedan dess första utseende 2004.

Sånger, carols och semesterns popsångar får den fulla behandlingen här med frodiga arrangemang, full orkester och stora produktionsvärden som fokuseras på sina starka harmoni.

Carols Like To The World Tre Kings och Come All Ye Trogna vie för din uppmärksamhet med standarder som dig själv En god liten jul och underland kan hitta denna rekord lite tam, men om du haft deras specialerbjudanden på PBS så kommer du sannolikt att tycka om det.

Mer roliga fakta om julmusik

1. Tre av de mest inspelade jullåtarna, The Red Nosed Reindeer, Around The Christmas Tree och Jolly Christmas var alla skriven av Johnny Marks, som var judisk.

5. ‘The Magic of Christmas Day’, som presenterades på Celine Dion Julpjäs Are Special Times skrevs av Twisted Sister frontman Dee Snider. Snider skrev det för sin fru Suzette.