Shopping anda överförs till dag efter jul

ShopperTrak, en branschwebbplats som mäter detaljhandeln, förutspår att dagen efter jul skulle vara den fjärde livligaste shoppingdagen på året bakom Black Friday, Dec. 23 och Dec. 16.

Sabriah Hoover kom till Tulsa från Haskell med sin mormor Della Hoover att frigöra sig lite av hennes julkassa.

‘Det här är bara början,’ sa 17-åringen som hon och hennes mormor vilade i gallerian gården. ‘Vi ska gå till andra platser, men inte idag.’

Liksom många av de människor som stormar butikerna tisdag, har Hoovers gjort handla på dagen efter jul till en tradition. I år markerar det femte året i rad de vågat ut.

‘Det är kul, eller jag skulle inte vara här’, sa Della Hoover.

Detsamma gäller för Loretta Radcliff. Hon är 77, och för henne dagen efter julen 2017 var den första dagen för shopping till jul 2018.

‘Jag älskar folkmassorna som gör dig i semestern,’ sa Radcliff.

Hon slog Dillard s för de bra erbjudandenen på julprydnader ‘platsen var full av galna människor’ köpte några kläder, slängde allt i sin bil Gå Ner I Vikt Snabbt Piller och kom sedan tillbaka för mer.

‘Jag köper hela året, så när julen kommer hit, har jag inte så mycket shopping att göra, och allt är betalt för,’ sa Radcliff.

Så hektisk och harried som det här låter, var det rum mitt i posten julkaos för lugn. Det är säkert ordet för att beskriva Frances Paresa och hennes terapihund, Benjamin.

De gick igenom Woodland Hills Mall på tisdagmorgon som om promenera på stranden med ingen oro i världen.

Men det var självklart shopping att göra. Paresa, 71, visade med stolthet några rävstrumpor som hon hade köpt och sa att hon förväntade sig Benjamin, en 6 år gammal Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Labradoodle, att landa en present eller två för sitt bra arbete.

‘Han har gott om leksaker,’ sa Paresi. ‘Så jag kan få honom en av de friska tuggbenen.’

Shontonna Reed, 41, skulle inte ha valt att vara i köpcentret dagen efter jul, men hon ville inte heller besvikna sin mamma. Så hon använde sin lunchpaus för att stoppa av JCPenney på Tulsa Promenade Mall för att byta ut ett par pyjamas för henne.

Och kanske, kanske kanske, draget av jul kommer att tvinga Reed att göra en annan resa till köpcentret kom lönedag.

‘Jag önskar att jag hade pengar för att få Bath Body Works-försäljningen idag,’ skrattade hon.

Semesterförsäljningen stiger

Semesterförsäljningen ökade med 4,9 procent jämfört med föregående år och markerade årets största årliga ökning sedan 2011, enligt den senaste Mastercard SpendingPulse-rapporten, som spårar detaljhandeln för alla betalningstyper.

Siffrorna omfattar inte bilförsäljning.

Enligt rapporten var sista minuten shoppare i stor utsträckning ansvarig för en 5,9 ökning Gå Ner I Vikt På En Vecka av smyckets försäljning.

Vissa detaljhandelskategorier såg högre ökning än andra: Det var en ökning med 7,5 procent i försäljningen av elektronik och apparater denna semesterperiod, det största hoppet under det senaste decenniet. Försäljningen i heminredning och hemförbättringskategorier hoppade varje gång med 5,1 procent.