shop produkter med CLE rötter foton

CLEVELAND, Ohio Thanksgiving är över oss och det betyder att tankar vänder mot semester shopping. Men låt oss vara realistiska. Idag verkar det som om du inte har startat din presentköp av sommarsolståndet, är det säkert att säga att du redan är en kryssning bakom.

Du kan gå till köpcentret med ett stopp eller begrava ditt ansikte i en dator, handla online på de fina timmarna, men om du vill hitta unika, välskalade, minnesvärda gåvor och du vill stödja lokala företag, kan du prova att handla lokalt.

Varje del av Cleveland har sin andel av bra butiker. Att besöka dem är en skrämmande uppgift, även för en professionell shoppare som jag själv. Så jag valde slumpmässigt några butiker på East Side, och några på West Side, och flera som ligger centralt.

Utan tvekan finns det många fler inte listade här. Så låt oss veta om dina favoritbutiker i kommentarfältet nedan.

Från smycken och tillbehör till lokaltillverkade artiklar, heminredning, kläder, värdinna / lärare gåvor, killar saker, baby gåvor, tchotchkes, knickknacks, CLE tema saker och mer, alla butikerna i den här guiden har saker som börjar så lågt som om $ 10. De flesta bär någonting för alla på din lista, och du kommer säkert hitta några godis för dig själv.

Shopping Central Cleveland, och objekt med CLE rötter

Banyan Tree, med platser i Tremont, Uptown och Legacy Village, har allt från kläder och prisvärda tillbehör till hushållsartiklar, bebisar och herrgåvor. Den mest unika presenten är den byggbara charmsamlingen. Halsband, armband och örhängen kommer i borstad sterling silver eller mässing med en massa roliga charmar för att lägga till och Gå Ner I Vikt Snabbt Piller personifiera. Mycket av kläderna, en rad glada läderväskor, tillbehör och charmar är designade av ägaren Christie Murdoch. Banyan Tree ger coola mode till Crocker Park, öppnar en ny plats där på svart fredag.

Adress och timmar: Flaggskeppsbutik i Tremont ligger vid 2242 Professor Ave., Cleveland. Fredag ​​och lördag. Uptown butik: 11440 Uptown Ally, Cleveland. Måndag lördagCampbell s Sweet Factory är alltid ett populärt stopp vid Cleveland Flea, men deras butik på West 25th Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Street i Ohio City är ett Gå Ner I Vikt Snabbt Piller måste stoppa. En blandad packkorg eller en burk i en av Campbell s smakade popcorn gör en bra gåva. Butiken bär också kaffe, choklad som äkta buckeyes och kreativt doppade pretzels, liksom de mest utsökta muffinsna.

Adress och timmar: 2084 West 25th St. i Ohio City. Fredag ​​lördag; stängd söndag. En andra plats i Ohio City ligger inuti West Side Market. Fredag ​​lördag. Ägare Kim Crow har vackra kopplingar och påsar som börjar på ca $ 34, halsband och örhängen som börjar i $ 16-serien. Du hittar också saker gjorda av lokala artister som Deborah Woolfork, Red I Smycken, smycken av Gai Russo och fantastiska textilier av Christine Mauersberger. Det finns så mycket att se i storaffären, så låt den snygga personalen hjälpa dig att navigera Det.

Adress och timmar: 2509 Professor Ave., Cleveland. Nu har de ett affärer i Gordon Square Arts District och en blomstrande affärer på nätet. De var presenterade på LeBron James ‘, visar Cleveland Hustles. Alla Fount-bitar är handgjorda i Cleveland. Från deras signatur nyckelkedjor eller kvastpåse klipp till den populära Finley Clutch finns det någonting för alla, även killarna. Det finns plånböcker, kortväskor och Allt i butiken är gjord av alla naturliga material, inklusive signaturljus, hudvård och smycken. För semestern har Fount nya stilar och läderfärger inklusive guldmetallskinn och unikt hår på dolda val.

Adress och timmar: 6706 Detroit Ave., Gordon Square Arts District, Cleveland. Söndag. Stängt på måndagar. Det är en av de butiker du kan njuta av i lugn takt och du hittar produkter i ett överkomligt prisklass. Det har varit en häftklamra i Ohio Citys Market District sedan 2007.

Adress och timmar: 2078 West 25th St., Ohio City Cleveland. Det finns en blandning av lokalt och nationellt tillverkade föremål och butiken är fylld med saker du inte hittar någon annanstans. Det finns smycken av lokal konstnär Liza Michelle Smycken och andra, T-shirts, tillbehör, tvål, ljus, barverktyg, hälsning kort, väggkonst och mycket mer. Den populära butiken har varit på västra 25th Street i Ohio City de senaste fem åren.

Adress och timmar: 2074 West 25th St., Ohio City, Cleveland. Under de senaste 18 åren har artister blåst unika glasbitar från ornament och dekorativa skålar till hängande ljusarmaturer och mer. De gör också metall smithing och svetsning. Studion är hem för Morty, en svart och vit tupp. Glasbubbelprojektet erbjuder också klasser och workshops och ett stort urval av bitar till salu. Ta några vänner till en prydnadsverkstad och skapa din egen enastående gåva.