Shock på Eagle Heights Sanctuary i Eynsford som Harold gärningen lägger ägg efter 20 år

Personal vid en rovfågelsreservat fick en chock när Harold griffon gärningen, trodde att han var en manlig fågel under de senaste 20 åren, lade ett ägg.

Överraskningsupptäckten publicerades på Facebook igår efter uppenbarelsen vid Eagle Heights i Eynsford, där helgedomen förklarade:

‘BREAKING NEWS Idag är Eagle Heights-anställda FLABAGASTED !!! (sic) För 20 år sedan köpte vi HAROLD vår manliga Griffon Vulture bara för att hitta i morse att han faktiskt är en SHE och har lagt sitt 1: a någonsin ägg !!! Vi kommer nu att vara letar efter en man för henne så titta på detta utrymme. ‘

Harold griffon gärningen trodde vara en manlig fågel under de senaste 20 åren har lagt ett ägg. Bild: Eagle Heights.

Den osannolika upptäckten har ifrågasatts av några få följare av helgedomen, som föreslog att vilda experter borde ha kunnat identifiera Harolds kön och undrade varför han inte hade lagt ett ägg tidigare.

‘Är det här ett hoax?’ frågade en.

Men Eagle Heights insisterade på att det inte var något skämt och förklarade: ‘För 20 år sedan när vi fick Harold hade han pappersarbete som berättade att han var en man. Gå Ner I Vikt På En Vecka Så vi tog Gå Ner I Vikt Snabbt Piller sitt ord för det, eftersom det är ganska stressigt att könta en fågel kan vara ganska stressande. måste ta blod eller dra ut en blodfjäder och få ett DNA-test gjort.

‘Manspersoner och kvinnor ser exakt samma ut, så om du inte har DNA det finns inget sätt att berätta, speciellt i gribbor.

‘Ibland med örnar kan du gissa om deras storlek på huruvida de är män eller kvinnor, men gängar är inte så lätta.’

Och personal i helgedomen hade också en förklaring till varför Harold inte lagt ett ägg tidigare och tillade: ‘I naturen börjar de uppfödas så snart de når mognad, eftersom deras överlevnad är så låg, så de börjar så snart som möjligt i ett försök att öka befolkningen.

‘I fångenskap är det lite äldre på omkring 10 år i genomsnitt. Gå Ner I Vikt På En Vecka Så Harold är fortfarande lite äldre, men fram till nyligen har hon varit knuten i våra viktigaste mews (klippt till abborre) som uppenbarligen inte lämpar sig för att bo. Nu har hon fått en stor aviary, hon ansåg tydligt att tiden var rätt!