Shaganappi Point Golf Course firar ett sekel av att ge golf till Calgarians

Idag firade Calgary City 100 år av kommunal golf i Calgary på Shaganappi Point Golf Course. Shaganappi Point var Calgarys första offentliga kommunala golfbana och är den näst äldsta kursen i Calgary.

dess utseende har förändrats dramatiskt under de senaste 100 åren, den ledande principen om varför vi har kommunala golfbanor kvarstår. Dessa kurser är här för att erbjuda en överkomlig rekreationsmöjlighet för kalgarierna, säger Kyle Ripley, chef för golfbanor, The City of Calgary. en mängd billiga rekreationsmöjligheter, oavsett om det är golf eller ett av de andra många programmen vi erbjuder, bidrar till att främja livsstil för hälsa och uppmuntra aktivt vardagsliv. 1919 började Shaganappi Point som en barbana 18-håls golfbana och tjänade ett samfund på 80 000 kalgarier som i det första året spelade drygt 2000 golfrundor. Denna golfbana är nu en 27-håls golfbana, med en genomsnittlig 72 000 golfrundor per år, och inkluderar ett 48 stall driving range.

Individer, skolor och familjer har samlats och kommit ihop vid Shaganappi Point Gå Ner I Vikt Snabbt Piller för att njuta av den fantastiska utsikt över staden, utnyttja driving range, delta i lektionsprogram, längdskidåkning och på 1940-talet skidbacke. Detta Gå Ner I Vikt Snabbt Piller ledde till att Shaganappi Point läggs till i Calgary Inventory of Evaluated Historic Resources. inte bara dess ålder. plats har också blivit uppskattad för mer än sin golfbana. Idag firar också erkänt golfbanans historiska relevans. Shaganappi Point 100 års historia inkluderar användning av First Nations, 1901 Royal Visit King George V och Queen Mary, och hemmet för 1988 Winter Olympic Hot Air Balloon Festival.

Firandet blev välsignat Gå Ner I Vikt På En Vecka av Leonard Bastien, Blackfoot Elder från Piikani Nation, för att hedra det historiska sambandet mellan Shaganappi Point och First Nation folk. Från 1870-talet var det bredare landskapet, som inkluderar golfbanan, känt som Shaganappi Point och bluffarna användes för läger, buffelhopp och senare som M-bosättning.