Kelowna familjen tar tid ut från semester för att komma ihåg soldat

Fyra generationer av en Kelowna-familj gick till Belgien för att lägga en krans vid graven av en familjemedlem som dödades under första världskriget.

John Kerby Douglas McMillan är begravd i Tyne Cot Cemetery, nära Passchendaele. Den största militärkyrkogården i Europa innehåller den återstoden av 12 000 Commonwealth soldater.

Mer än 8 000 av gravstenarna är oidentifierade. Men McMillans huvudsten innehåller hans namn och Gå Ner I Vikt På En Vecka servicenummer samt hans enhet (Canadian Infantry Manitoba Regiment) och division (52: e Bataljon). Han blev skjuten av en tysk prickskytt den 14 november 1917.

‘Han’ hade redan kämpat i flera år och återvände till handling från ledighet i England när han sköts, ’80-årige Douglas MacMillan, som var namngiven efter sin farbror, sa onsdag.

MacMillan gjorde en resa för att besöka sin farbrors grav i slutet av september. Medföljande var hans dotter och hennes man, en av hans barnbarn och en av hans stora barnbarn.

Familjen var i Europa på en semester men tyckte att det var viktigt att göra en omväg till Tyne Cot Cemetery. MacMillan, som tillbringade 25 år i militären själv, hade Går Man Ner I Vikt varit till kyrkogården en gång tidigare och fann det andra besöket lika emotionellt överväldigande.

‘Du ser alla de gravar som sträcker sig i alla riktningar och det träffar dig bara hur många män dog bara i striderna kring det området, tänker inte hela kriget’, sa han.

Nästan 65 000 kanadensare dödades under första världskriget, jämfört med 45 000 i andra världskriget.

MacMillan, som stavar hans namn lite annorlunda, vet Gå Ner I Vikt På En Vecka lite om hans namnmakare. Men en bild av honom har alltid hängt på ett framträdande plats i MacMillan-hemmet, och en bugle som en gång ägs av soldaten är bland MacMillans skattade ägodelar.

‘Det är skrivet med platsnamnen på Lens, Ypres, Somme och Vimy Ridge alla slag där han kämpade,’ sade MacMillan. ‘Det är fantastiskt att tro att han överlevde alla de stora striderna och blev dödad av en sniper som han gick tillbaka till sin enhet en dag efter att hans avgång slutade. ‘