Katolska Holiday Trivia

simma svanar, och särskilt gräset som inte kom ut ur päronträdet, har att göra med jul? sju svanar en simning representerade Heliga Andes syvfaldiga gåvor Profetia, Serving, Undervisning, Förmaning, Bidrag, Ledarskap och Barmhärtighet.

De åtta kvinnorna en mjölkning var de åtta beatitudesna.

De nio damerna dansade var Heliga Andes nio frukter Kärlek, Glädje, Fred, Tålamod, Vänlighet, Godhet, Trohet och Självkontroll.

De tio herrarna som hoppade var de tio budorden.

De elva pipernas rörledningar stod för de elva trofasta lärjungarna.

De tolv trummor som trummade symboliserade de tolv trospunkterna i apostlarna ‘Creed.’ Inte sant.

En intressant bit av trivia är att den första amerikanska tacksägelsen faktiskt firades den 8 september 1565 i St. Augustine, Florida. Indianerna och spanska bosättarna höll en fest och den heliga mässan erbjöds.

En andra liknande ‘Thanksgiving’ firande inträffade på amerikansk mark den 30 april 1598 i Texas när Don Juan de Oate förklarade en Thanksgiving dag som firades av Massans Heliga Offer.

Squanto, den älskade hjälten av Thanksgiving, var den indianska mannen som förmedlade mellan de puritanska pilgrimerna och indianerna. Squanto hade varit enslavad av engelska men han Gå Ner I Vikt Snabbt befriades av spanska franciskaner. Squanto fick sålunda dop och blev Gå Ner ett Kilo I Veckan katolsk. Så det var en dopad katolsk indianer som orkesterade det som blev känt som Thanksgiving.

Allt som sägs är Thanksgiving traditionell protestant och markerar traditionen för religiös tolerans (något där de puritanska pilgrimerna inte trodde att de satte upp en ‘teokrati’).

På en högkyrka Episcopalian / Anglican klassisk skola i Philadelphia spelade skolan medvetet ner betydelsen av Thanksgiving. Varför? Anledningen är Gå Ner I Vikt På En Vecka enkel. På roten, minns Thanksgiving lyckan av politiska och kyrkliga rebeller mot Englands kyrka och den anglikanska traditionen som helhet.

Allt började med Richard Clyfton som var en kyrkan av England-präst i Nottinghamshire i början av 1600-talet. Clifton sympatiserades med separatisterna i den tiden. Separatister var kalvinistiska icke-konformister till Englands kyrka och liturgi. klädnader, ljus, böja huvudet på Kristi namn, processioner). Resultatet var att Richard Clyfton var ‘defrocked’ och avskräckt av sin klosterstatus i Englands kyrka. Kort därefter gick Richard Clyfton till Amsterdam och följdes av sina lärjungar: Pilgrimerna.

Dessa pilgrimer flyttade sig lite tills de äntligen kom till Amerika år 1620. En intressant bit av trivia är att ett barn föddes ombord på Mayflower vid havet. Barnet fick det ganska lama namnet: ‘Oceanus’. Stackars barn.

År 1621 firade pilgrimerna en lycklig måltid med indianerna och resten är historia. Så varför skulle en anglikansk skola vara mot Thanksgiving? Det firar dem som trotsade Englands kyrka och Kronan av England.