karriär hela ditt liv

VATICAN CITY Pope Francis på lördags rådde mot att göra strävan efter pengar, en karriär eller framgång grunden för ett helt liv, och uppmanade i sina Epiphany kommentarer att också motstå arrogans, törst efter makt och rikedom. en homily på Mass i St. Gå Ner ett Kilo I Veckan Peter Basilica, sade Francis att folk gör med att ha lite pengar och lite underhållning. Han uppmanade människor att hjälpa de fattiga och andra som behövde hjälp, ger fritt utan att förvänta sig någonting i gengäld.

Många kristna observerar Epiphany för att återkalla de tre vise männen som följde en stjärna för att hitta barnet Jesus. Francis föreslog att vi frågade stjärnan vi valt att följa i våra liv? stjärnor kan vara ljusa, men peka inte vägen. Så det är med framgång, pengar, karriär, hedrar och nöjen, när dessa blir våra liv, sade paven och tillade att den vägen som vunnit garanterar fred och glädje.

Senare, under ett utseende från sitt studiofönster med utsikt över Petersplatsen, uppmanade Francis att tiotusentals troende samlades under att inte vara likgiltiga gentemot Jesus.

att genomföra sig i överensstämmelse med sin egen kristna tro, följer de världens principer, vilket leder till att man uppfyller lusten mot arrogans, törst efter makt och rikedom, sade Francis. Han bad istället att världen gör framsteg på rättvisans och fredens väg. noterade att några östkritiska katolska och ortodoxa kyrkor firade jul i helgen och erbjöd sina hjärtliga önskningar till dessa troende.

denna härliga firande är en källa till ny andlig kraft och av gemenskap bland oss ​​kristna, sade han.

I Istanbul firade den grekiska ortodoxa kristna gemenskapen Epiphany med vattenens traditionella välsignelse. Ekumenisk patriark Bartholomew I, den andliga ledaren för grekisk-ortodoxa kristna och ärkebiskopen av Konstantinopel, ledde liturgin lördagen på den patriarkala katedralen i St. George för Epifanie, som firade Jesu Kristi dop.

Flera välsignelser av vattnet ägde rum över Istanbul. Ceremonin består av ett kors som kastas i vattnet som ska hämtas av simmare.

På många ställen i Europa är Epiphany en dag där barn får gåvor eller njut av speciell underhållning. Rom Piazza Navona är berömd för en semestermarknad med många leksaksboder. Barn tror att Befana-häxan på en kvast bringar de välskötta leksakerna, medan de som har uppfört sig får skott av kol.

På stadens trottoarer i hela Spanien kom föräldrar och deras barn ut för att njuta av dagen. På Epiphany eve Fredag ​​var gatorna över Spanien packade med familjer som tittade på Epiphany-parader med dekorativa flottor, kameler, clowner och jonglörer. Några artister kastade godis till massorna.

Under senare år har säkerheten för Epiphany och andra helgdagar stramats i Madrid och Barcelona bland rädsla för potentiella terrorattacker, med stora fordon förbjudna från gator i närheten av paraderna.

I Polen talade chefen för den katolska kyrkan i Warszawa till stöd för invandrare under en epiphany procession i den polska huvudstaden. Procession lördag i Warszawa hölls under mottot är för alla och Warszawas Går Man Ner I Vikt ärkebiskop kardinal Kazimierz Nycz säger att det betyder att ingen ska ses som en ord som verkade riktad mot den konservativa polska regeringen, som har många tjänstemän som är katolska men de vägrar att acceptera Muslimska invandrare till Polen.

Warszawa 10: e årliga processionen presenterade kameler och rikklädda Tre Magi. Några tusen vuxna och barn marcherade in i det med Viktminskning Tabletter papperskronor. President Andrzej Duda ledde en annan procession i Skoczow, i södra Polen.

I Mexico City födde hjälparbetare leksaker och andra gåvor för att lysa upp helgdagens helgdag för hemlösa barn som bodde i dussintals provisoriska tältläger mer än tre månader efter en dödlig jordbävning.

Datumet 6 januari är allmänt känt som Magi i Latinamerika, och det när barn traditionellt får semestergåvor istället för på juldagen.

Uriel Martinez, 8, vaknade tidigt lördag för att hitta en leksakspistol hade lämnats för honom över natten. Det gjorde honom glad eftersom han vill vara en soldat när han växer upp.