Karibien segling semester som kommer att hålla hela familjen glad

Sedan jag förvärvade segelbuggen i mina 30-talet, har jag tappat min aptit på hotelllov. Önskan att gå vidare till vattnet och lämna civilisationen bakom har varit för stor. Även i de mest lyxiga semesterbostäderna blir jag rastlös efter några dagar som stirrar på ett vinkande hav från stranden.

Innan jag gifte mig med min fru Francesca år 1998 charter jag yachter i Karibien, södra Turkiet och Cape Cod år efter år. Jag behöver knappast kartor dessa dagar för Grenadinöarna. Så småningom köpte jag en serie med någonsin större segelbåtar, och lyckades undvika hotelllov i många år. Jag seglade även Atlanten.

När vår son Samuel, nu 12, kom med, sålde jag båten och i några år var det hink och spadesemester i Cornwall för oss. Då, när Samuel var tre, såg jag en annons för Sunsail Club Colonna resort i Antigua. Ja, det är ett hotell, men det är byggt runt seglingsaktiviteter med yachter och jollar av alla former och hastigheter. Det var en kompromiss för mig men åtminstone var det utsikts att bli flytande dagligen, men alltid landa tillbaka där du satte ut från. Jag fick även Samuel till en nybörjare Optimist för sin första seglingserfarenhet, fast det var nästan hans sista!

Med Francesca tittar ängsligt från stranden satte vi oss ut. Inom några minuter fylldes båten med vatten och vi sjönk. Det fanns en spricka i skrovet som öppnade under min vikt för att släppa in havet. En räddningsbåt tog resan till en säker ände, men det tog några rumslag att slappna av Samuels mamma. Lyckligtvis blev han inte traumatiserad av denna katastrof till havs och har utvecklats till en dedikerad jolle racer.

Sammantaget var Sunsail Club Colonna resort precis vad jag fruktade att det kan vara en kompromiss för långt. Kasta ett bricka runt en kantine och ha på sig roliga hattar och ballonger på nyårsafton förlorade snabbt sin överklagande för mig och seglingen var ganska Gå Ner ett Kilo I Veckan begränsad. Min semestertest är: Skulle jag åka dit igen? I det här fallet var aldrig den ärliga slutsats nått på dag två.

Förra sommaren tog jag en Jeanneau 57-båt i besittning. Detta är min drömfamilj cruising båt och har ganska mycket allt ett hotell har (utom en adress), inklusive tvättmaskin, diskmaskin, cappuccino maskin och handdukstork.

En plan kläckdes. Jag skulle segla henne över Atlanten med några chums i december, och så snart Samuel bröt upp från skolan skulle han och mamma flyga ut till Antigua där vi planerade att göra landfall. Därifrån skulle vi segla runt Leewardöarna, njuta av vår Jeanneaus komfort, kryssa i lycksaliga vindar med varmt vatten och flygfisk.

Om vi ​​var försenade bokade Francesca ett par rum på en ny utveckling som vi hört talas om från några vänner, Nonsuch Bay Resort, och om jag var i tid eller tidigt skulle jag ha någonstans att få mina landben tillbaka och till och med ta ett bad.

I händelse av att jag var tvungen att avbryta mina planer på att korsa havet på grund av en affärsöverenskommelse som tog sex månader längre än förväntat att lösa.

Vad ska man göra? Flyg hade bokats Går Man Ner I Vikt och kunde inte återbetalas. Det uppenbara svaret var att vi alla skulle stanna hela två och en halv vecka på orten med sitt löfte Gå Ner I Vikt På En Vecka om segling och god mat. Men på grund av min antipati till landbaserade helgdagar charterade jag en 52 footer i en vecka mitt i semestern.

Denna plan lovade det bästa av alla världar för hela familjen. Vila och rekreation för Francesca, jolle segling hela dagen för Samuel och Mamma och stor båt cruising för skeppare pappa och hela familjen.

Charteret var verkligen en försäkringspolicy om Nonsuch Bay visade sig vara bättre än Sunsail-upplevelsen men orten slog båten med en nautisk mil. Faktum är att efter en vecka i Nonsuch Bay Resort måste jag erkänna att jag nästan önskar att jag inte hade bokat charteret som vi hade så bra tid.

Vi hämtade båten på Falmouth Harbor på Antigua och seglade henne runt till orten. Fem dagar senare var vi fortfarande där, som en serie östliga gales (aldrig tidigare skådad), som de alltid berättade) blåste upp och vi bestämde oss för att inte riskera familjeliv eller lem i 40 knop vind och 20ft vågor.