Karageorge låg för att vila i Aten County

Rev. Demetrios Gardikes offiserade begravningstjänsten vid den grekisk-ortodoxa katedralen i Columbus. Privat begravning var i Athens Memory Gardens i Aten County.

Karageorge, en defensiv tackling på Ohio State University fotbollslag, lämnade sin lägenhet tidigt onsdag den 26 november, strax efter att han skickat en kryptisk text till sin mamma.

Hans familj rapporterade att han saknades och, under semesterhelgen, kammade sökare Columbus efter honom.

På söndagseftermiddagen siktade en kvinna och hennes son genom ett papperskorgen nära Sixth och Courtland avenyer när de hittade hans kropp. Skräpfacket ligger runt hörnet från Karageorges lägenhet på East Seventh Avenue, nära Short North Kroger-butiken.

En pistol hittades nära Karageorges kropp inuti papperskorgen.

Texten som Gå Ner I Vikt Snabbt han hade skickat den 26 november sa att han var ledsen ‘om jag är en skam, men dessa hjärnskakningar har mitt huvud allvarligt’.

På söndagskvällen samlades omkring 150 studenter och vänner för en dyster vigil på Ohio State Oval framför biblioteket. Det fanns berättelser, böner och en prestation av Carmen, Ohio, skolan alma mater, av några medlemmar av marchbandet.

Karageorge, 22, kom ihåg som en stor kille med ett hjärta för att matcha vem som hade en förmåga att höja andan hos dem som kände honom.

‘Det är förödande’, säger Craig Thomas, 21, en senior som var på OSU-brottningsteamet med Karageorge och hade känt honom sedan high school.

‘Jag har varit hans rumskompis sedan han överfördes från Oklahoma’, säger Josh Demas, en senior wrestler i Ohio State. ‘Han var min gudbror och bästa vän.

‘Kosta var en man som älskade sin familj, vänner, lyft, motorcyklar, Gud och brottning.’

Karageorge planerade att återgå till Ohio State wrestling laget efter att fotbollsäsongen slutade. Söndag, ungefär Gå Ner ett Kilo I Veckan en timme efter att nyheten bröt om att kroppen hittades.

OSU brottning tränare Tom Ryan sade atletik avdelningen tillhandahöll rådgivare för laget.

‘Det var mycket tårar’, sa Ryan. ‘Det var mycket att gråta. Det säger något för att du vet hur män är. Vi gråter inte framför någon och visar inte svaghet. Men det var känslomässigt.’

Ryan sa att många på laget undrade om de kunde ha gjort något för att förhindra tragedin.

‘Jag har gjort det här i 22 år. Det här är så tufft som det blir ‘, sa han.

Columbus polis Sgt. Rich Weiner sa att utredare kunde identifiera Karageorges kropp delvis genom sina tatueringar.

Weiner sa att polisen inte visste om pistolen som hittades i papperskorgen tillhörde Karageorge.

‘Vi arbetar för att bekräfta det,’ sade Weiner.

Karageorges mamma, Susan, berättade för polisen att hennes son hade haft flera hjärnskakningar och hade några stavar att vara extremt förvirrad, enligt en polisrapport. Saken och dess eventuella länk till atletikrelaterade hjärnskakningar har dragit uppmärksamhet.

Ryan sa att Karageorge inte hade några dokumenterade hjärnskakningar Gå Ner I Vikt På En Vecka som brottare.

Fotbollsspelare och de som fanns på OSU: s brottningsteam med Karageorge var bland dem som deltog i vakten söndagskväll på Ovalen.

Johnni DiJulius, 22, en senior och en wrestling lagkamrat, berättade för dem som samlades att Karageorge var killen som han skulle kalla ‘när jag bröts ner vid sidan av motorvägen och behövde hjälp’.

En annan brottare, Josh Fox, 20, en junior, sa att han kom ihåg hur Karageorge var lojal mot sina vänner. Han sa att hans fallna lagkamrat också hade en beundransvärd förkärlek för att aldrig ge upp.

‘Han skulle vara nere i en match men hittade alltid ett sätt att komma tillbaka,’ sa Fox. ‘Vi måste be för familjen. Det är svårt att förlora en son.’

Ohio State University Department of Athletics släppte ett uttalande på söndagskvällen och sa att avdelningen var ‘chockad och ledsen’ för att lära sig om Karageorges död.

‘Våra tankar och böner är hos Karageorge-familjen och de som kände honom under den svåraste tiden’, sa avdelningen.