England vs Sydafrika

Så vad imponerade IAN BOTHAM i den här serien?

‘Killar som Moeen Ali blir bara bättre och bättre, Ben Stokes har gått på en annan nivå när det gäller mognad och hur han spelar vice kaptenen har gjort honom till världens goda.

‘De måste titta på vem som ska bada på nummer två och nummer tre. Nummer fem är också ett problem. De måste bedöma de positionerna innan de kommer på planet till Australien och de har bara tre tester för att göra det.

‘Men vad de har sett höra 80 90 procent av det är mycket bra.’

TREVOR BAYLISS ansluter sig till en svagt Champagne iblåst Ian Ward för att påpeka att England har vunnit det sista spelet i en serie för en gång!

‘Killarna var riktigt inriktade på att komma in i de sista matcherna och visste att de behövde vinna den här för att vinna serien bra.

‘Varje gång du förlorar det är lite av en kick upp på baksidan och Trent Bridge var det. Det riktade sig verkligen på att killarna gick in i nästa Test på The Oval. Jag kan inte klaga på hur spelarna har gått om sin verksamhet i de senaste två matcherna.

‘Vi’ är väldigt lyckliga att vi har tre killar om du lägger till Bairstow där, som gör alla rounder s jobb väldigt bra, batting men också på bowlingfronten ger oss olika alternativ och ger topplinjen bowlers en vila och vara framgångsrik.’

NASSER HUSSAIN förklarar hur Englands ledning tar bäst ut av Ali.

‘Ali är en mycket inflytelserik cricketer på så många sätt, på och utanför fältet.

‘Han har blivit en mycket populär medlem av laget och är mångsidig, han kommer spela någon roll och vilken position som helst med fladdermusen.

‘Jag tror att Root har använt honom klokt och han får bra spelare ut och får bra körningar också.

‘Om han ska bada på nummer sju och åtta kommer han att behöva bada med den licensen. Ibland gör han dumma saker men om du knackar på honom kommer det att hindra honom att vara den naturliga cricketer som han är.’

NASSER HUSSAIN säger att Englands nederlag i det andra testet fungerade som ett väckarklocka.

‘De 10 eller så dagarna mellan testen var absolut viktiga. Sydafrika missade en möjlighet där genom att ge alla en’ semester ‘.

‘Det fanns pojkar som var tvungna att möta och skåla hertigbollen som inte gjorde det och de gick in i nästa match, kort av form och övning.

‘England använde den 10 dagars klyftan för att återställa saker och hålla sakerna enkla. De var över komplicerade ett enkelt spel men väljarna gick på rätt balans av sidan därefter.’

När det gäller Ali visade omkopplingsändar sig en avgörande roll och SHANE WARNE blev alltmer imponerad av alla rounder

‘Ändring av ändamål, lyckans lycka. När en wicket faller är det verkligen svårt för den nya batsmanen att börja mot en som vänder sig och en annan som inte gör det.

‘Det var utmärkta saker från Ali den dag då förväntan ligger på axlarna.

‘Han blir bara bättre och bättre, han växer in i sin roll och jag tror att han också accepterat sin roll som No 1-spinnerbatting i den lägre mittordern.’

NASSER HUSSAIN hylder en gutsy innings från Amla, smidd mot intensiteten i Englands nya kullspärr

‘Amla har alltid varit i början av denna serie och den nya bollen gjorde mycket men han kämpade igenom.

‘Han har så mycket erfarenhet och så mycket kontroll över sina känslor; han har varit runt tillräckligt länge för att inse att det blir lättare och han gjorde att batting ser väldigt lätt ut efter lunchen.

‘Det är nog det bästa vi har sett honom bat i den här serien. Men vi kände oss alltid om du kunde bryta partnerskapet mellan Amla och Du Plessis, att bräckligheten i mittordern skulle bli utsatt.’