En vintervarning för semestern

I själva verket är december en bra månad att byta från disciplinen av ett redpointprojekt till äventyret i en bra bok. Men varför inte du skydda dig. För många sportsklättrare är en hög STWR den heliga graden av träning. Min hyresvärd, June Warwick, var en seriös balettdansare på 1960- och 1970-talet som dansade för nu avvecklade Denver Civic Ballet. Mellan föreställningarna åt hon en gång i veckan med sin man på en veckolång arbetsresa till Europa, som bara omfattade en väska på väska: två outfits, en kamera, toalettartiklar. Fröet planterades på Smith Rock, Ore., där Jag klättrade ofta med en emaciated partner som jag kallade ‘Skeletor’. Det hände just så att han hade en exceptionellt hög STWR, och han kunde klättra runt cirklar runt mig. Jag trodde att jag var fit och luta men jag kunde inte klättra upp nästa klass. Jag frågade Skeletor för råd, men allt han sa var ‘Förlora 10 pund.’ ‘Ha ha. Nej, verkligen’, sa jag. ‘Vad tar det för mig att klättra hårdare?’ Han såg mig rakt i ögat. ‘Förlora 10 pounds, du är tjock bastard. Men ta hjärtat Den goda nyheten är att om vi har tid och energi för att vara oroliga för bagage som vår STWR, så gör vi noga bra. Bra jobb med att uppmuntra kroniska ätstörningar! Klättrare nekar anorexi och bulimi är ett problem i sin värld, men de finns faktiskt.