En viktoriansk jul i Ontario

Det börjar se mycket ut som en jul i Stratford som staden bjuder besökare på semester shopping, traditioner och roligt.

du promenerar snö dammade gator i vårt arv downtown, kommer du att fångas av skönheten av cedertraperade butiker bundna med stora bågar som ljus blinkar i fönstren, Cathy Rehberg av Stratford Tourism Alliance sa. Vår viktorianska jul innehåller ett brett utbud av erfarenheter för att markera denna festliga säsong.

Allt börjar med Santa som anländer under kvällens Parade of Lights den 23 november med sin favoritren, Comet. Santa och Comet kommer också att göra offentliga framträdanden den 29 november, december vid Memorial Gardens. med fria förfriskningar som serveras av Optimist Club of Stratford och Tim Hortons.

Hoppa ombord på den fria hästdragen vagnen och lyssna på carollers som häver säsongen på utvalda helger. Även parkering är gratis på lördagar och söndagar.

FÖLJ TRAILEN

Här handlar du på den viktorianska julspåret med 13 lokala företag som erbjuder särpräglade presenter.

Detta har blivit en tradition och roligt för en flickans shoppingdag, sade Rehberg. Det är en möjlighet att utforska nya affärer och se många gåvor i en vänlig atmosfär. ‘

Presenterad av turistalliansen är spårpaketet tillgängligt fram till 19 december och inkluderar biljetter som kan lösas till ett val av sex av butikerna för en speciell gåva. Bland artiklarna är jätte traditionella handgjorda pepparmynta godisburkar, lokalt tillverkade spröda, choklad skapad med pedalkraft, goda semesterbehållare, smörgåsar och smaksatta olivoljor.

Trail biljetter är giltiga i tre dagar från inköpsdatum och kostar $ 25 (plus skatt), med ett värde av cirka 40 dollar i varor.

KULTUR, MAT, FUN

För kulturella traditioner monterar alternativteatern och utanför väggen sin semesterutställning, Vind i Willows Christmas. Det äger rum från 17 till 30 december på Stratford Masonic Concert Hall (15 Church St.), med familjeshowen som berättar resan med Mole and Ratty till Mole End.

I hjärtat av säsongssemesterna är mat, med helgdagar i te och choklad, hantverks ölmiddagar, en temavara och internationellt inspirerade menyer skapade av Stratford Chefs School som ambitiösa kockar. De veckovisa jordbruksmarknaderna och lokala livsmedelsbutiker spricker med erbjudanden för den semesterns fest och goda gåvor. Gör det till ett tillflyktsort med en övernattningspaket på ett av värdshusen i Stratford eller vid en skogskombinerade reträtt bara några minuter bort.