En vecka kvar för att komma in i Holiday Cookie Contest

Röda och vita virvlar gör denna vinnare speciellt semester lämplig. Dessa krämiga, tranbärsvirvlade, vita chokladostkakaar från Elizabeth Holmes of Chicago vann tredje plats i Tribune s Holiday Cookie Contest 2001.

Holmes sade att hennes familj har utsett henne som ansvarig för att göra efterrätter till semestrar och fester. Hon sa vid den tiden att hon hoppas att göra sin favorithobby till ett sätt att leva.

Receptet är utdrag ur ‘Holiday Cookies’, en samling av mer än 100 recept av vinnande kakor från 25 år av Tribune årliga Holiday Cookie Contest. Under årets tävling presenterar vi ett kakcept per vecka från bok.

Årets Holiday Cookie Contest accepterar inlagor nu, men det är bara en vecka kvar att skicka in ditt recept. Inmatningar beror på 25 oktober. Så skynda! För att skicka in inlägg och för mer information, gå hit.

1 kopp gräddfil

3 ägg

1. Värm ugnen till 350 grader. För skorpa, kombinera gingersnapsmulor, socker, apelsinskal och kanel i en medium skål. Häll smält smör över; blanda väl. Pat blandningen i botten av en 13 med 9 tums bakpanna. Skaka skorpa, 10 minuter. Ta ur ugnen; avsatt för att svalna.

2. För tranbärsvirvel, kombinera tranbär, apelsinjuice, socker, apelsinskal, kanel och muskot i en stor kastrull över medelhög hög värme. Koka, omrör, tills tranbär pop och blandning börjar tjockna, ca 5 minuter. Avlägsna från värme; rör om vanilj. Överför blandning till en matprocessor eller mixer; puré tills mjuk. Spänn i en blandningskål. Kall till rumstemperatur.

3. För fyllningen, placera grädden i en stor, tung kastrull över medelhög hög värme; värm till koka. Avlägsna från värme; rör om i vit choklad. Rör tills smält. Låt svalna. Placera gräddeosten och sockret i en elektrisk mixerskål. Vispa tills slät. Tillsätt majsstärkelse, vanilj och salt; slå tills väl kombinerat. Blanda i gräddfil. Slå i ägg en åt gången. Vik i chokladblandning.

4. Minska ugnstemperaturen till 325 grader. Häll fyllning över skorpan; sprida sig jämnt. Släpp tranbärsblandning i dockor över fyllning. Rita virvlar av tranbärsblandning genom att fylla med en kniv.

5. Placera en panna fylld med vatten på ugnsens nedre rack. Placera cheesecake på mittstället. Baka tills centrum av cheesecake är satt, ca 45 minuter. Stäng av ugnen; låt ostkaka sitta 1 timme. Ta bort från ugnen. Låt svalna. Chill minst 2 timmar innan du skär i barer.

Näringsinformation per stapel: 255 kalorier, 15 g fett, 9 g mättat fett, 55 mg kolesterol, 140 mg natrium, 3 g protein, 26 g kolhydrat, 1 g fiber