En väldigt mopsig jul

Nåväl grannar grannan, hur som helst, spottar och hostar strax utanför mitt fönster och muterar i hans tjocka Beijing dialekt. Nedervåningen plockade värmaren och knuffade lite. Kvinnan bredvid började sjunga hennes knepiga, avgörande låtar som hon gjorde varje dag runt den här tiden. Haunting linjer av någon gammal kinesisk sång vaknade genom sprickor i mina väggar.

Denna expat, nestled ganska snygg i sängen, hade uttömt snooze knappen i timmar. Det var bara ingen anledning att resa upp. Inte förrän Manfriend var hemma, åtminstone senare den kvällen.

Ding. En annan ‘God jul!’ Meddelandet blinkade över min mobiltelefon skärm. Jag klickade på skärmen igen. Inget antal festliga emojis skulle ta mig ur sängen. Jag hade varit en dyster tjej hela december, dammit, och idag var det viktigaste evenemanget. De enda visionerna som dansade i mitt huvud var de av min familj och vänner som jag missade mest.

Jag rullade över och föll i vila.

Middag skulle vara så bra en tid som någon att gå upp.

Sedan jag flyttade till utlandet, hade hela min semester gått så här. Sök i arkivet, och du kommer inte att se någon brist på bitching i den här effekten. Det här året var inte annorlunda, jag höll mig hela månaden. Jag sprang upp från soffan för att hitta Manfriend, kaffe och bakverk i handen, där för att överraska semestern dyster från mig.

Helt semestermirakel, faktiskt.

Se, till skillnad från de senaste åren, när jag envist låste mig bort, hade jag i år en ny typ av familj att komma hem till. Någon att lyfta mina andar när långa timmar på jobbet och korta kalla dagar hade mig nere.

Det var känslan av hem jag hade missat sedan jag flyttade utomlands för den tiden sedan. Vi höll på med actionfilmer och bokade vandrarhem för våra kommande semestrar. När jag ringde mina föräldrar den kvällen ropade han sina egna kommentarer som jag ‘ d sedan gå vidare till min mamma med en chuckle.

Det var den mest tårfria semester jag hade i Peking.

Medan julen har gått för dig alla hemma, lita på mig, såg du dina tinsel-täckta Facebook-statuser. Jag önskar dig fortfarande en lycklig semestersäsong.

Vi förväntar oss att alla ska respektera andra kommenterare. Det är bra att ha meningsskiljaktigheter, men det finns ingen anledning att agera som en ryck.

Använd dina egna ord (kopiera och klistra inte från någon annanstans), var ärlig och låtsas inte vara någon (eller något) du är inte.

Vårt kommenterande avsnitt är självpolicy, så om du ser en kommentar som bryter mot våra grundregler, flagga den (musen längst till höger om kommentarens namn tills du ser flaggssymbolen och klicka på den), då ska vi granska Det.