En upptäcktsdag vid Rollen

Det kommer att finnas många leverantörer, en jätte bokförsäljning genom donation, en garageförsäljning, karnevalspel, en koncession och en rita. Dome Society kommer att göra allt de kan för att fortsätta att hålla Roll A Dome en blomstrande hot spot för samhället. Dome Society.

Project Friendship organiserar garageförsäljningen, säger Jackson.

Project Friendship grundades av Bob Harkins 1989 och är en välgörenhetsorganisation som förbinder personer med funktionshinder med samhället.

‘Detta är en av de många drivkrafterna i mitt engagemang för att göra kupolen mer tillgänglig för personer med rörlighetsproblem’, säger Jackson. Dome Society söker sätt att öka kupolens användbarhet för staden.

‘Vi vet att det finns många sommarmarknader i staden och vi undrar om de behöver ett hem för vintern,’ sade Jackson. ‘Det kanske är ett område där kupolen behöver öppna sina dörrar.’

Det finns nu en gemensam trädgård på plats som skapades av den lokala grenen av den kanadensiska mentala hälsoföreningen som utnyttjar anläggningen varje tisdag.

Det finns också förbättringar som långsamt görs på byggnaden.

De nominella PG Rollergirls börjar måla dörrarna och fönstret och det finns ett väggkoncept som ligger i planeringsstadiet för Roll A Dome.

‘Det finns så många möjligheter med den här byggnaden och det har legat tyst länge’, sa Jackson.

‘Detta är ett perfekt tillfälle för organisationen att bilda ett samhälle för att hålla kupolen som ett samhällscentrum.’

Kapaciteten vid kupolen är 1000 personer.

‘Vi fick alla typer av feedback på vår Facebook-sida och berättade för oss att det var alla dessa konserter och Halloween-danser som vi vill ta med de här händelserna tillbaka, säger Jackson.

‘Jag kan bara se alla dessa typer av händelser som var familjevänliga och ganska fantastiska vad gäller insamling och samhällsanslutningar. Jag kan se att kupolen är platsen att gå för oss alla.’

OBS! För att skicka en kommentar måste du ha ett konto med minst en av följande tjänster: Disqus, Facebook, Twitter, Google+ Du kan sedan logga in med ditt kontouppgifter för den tjänsten. Om du inte redan har ett konto kan du registrera en ny profil med Disqus genom att först klicka på ‘Skicka som’ och sedan länken: ‘Har du inte ett? Registrera en ny profil ‘.

Prince George Citizen välkomnar dina åsikter och kommentarer. Vi tillåter inte personliga attacker, offensivt språk eller otillåtna påståenden. Vi förbehåller oss rätten att redigera kommentarer för längd, stil, laglighet och smak och reproducera dem i tryck, elektroniskt eller på annat sätt. Kommentarer som innehåller externa länkar är inte tillåtna.