En uppsjö av strandbarer i Brittiska Jungfruöarna

Vattenhålnamnet var myntat efter turister simmade till White Bay Beach från sina yachter och katamaraner med pocketfuls av våt valuta för att köpa drycker.

Nu landade min fru och jag på Jost van Dyke på en Windstar kryssning, så vi var bentorka när vi kom fram till Soggy Dollar.

Men jag var tvungen att ta ett dopp i det turkosa havet med $ 10 i mina swimshorts fickor för att få det fulla på Soggy experience.

Förresten uppdagade Soggy Dollar Painkiller, en skonsam blandning av vitrom, fruktjuicer och muskotnöt med ett slutligt stänk av mörkt rom, tydligen, som bartender Mic säger, gör dig kåt. är en upptagen pojke som gör 10 painkillers åt gången samtidigt som man sätter de torra räkningarna i kassan och hänger i blötläggningen på en minikläder.

Det finns inte mycket att göra i Jost, förutom att leka i de glittrande karibiska och frekventa strandbarerna.

Foxy s kusin, Cecelia Callwood, serverar dryckerna på One Love Bar på White Bay Beach, baren och grillen som ägs av Foxys son Seddy. STEVE MACNAULL PHOTO

Vi accepterade gärna uppdraget.

Så är det till Foxy aka Philiciano Callwood, en annan öinstitution.

Hans eponymous beach bar ligger precis vid den sandiga vägen som fördubblas som huvudgatan på denna ö som har en jättebefolkning på 300.

När vi kommer på en regnig tisdagskväll hoppar vi på lördagens helgdag.

Allt lite politiskt felaktigt hos Foxy från namnen på de drycker vi beställer (Friggin i Riggin och Bananawhacker) till den smutsiga dansen och off-färgskämt Foxy, 77, berättar för mig.

Foxy föreslår att vi åker tillbaka till White Bay Beach under dagen för att dyka upp i hans son Seddy, One Love Bar Grill, en shack där väggarna är gjorda av gamla flytvästar, bockar, nät och annan strandskräp.

Vi gör, och beställa en lunch med hummer quesadilla, Carib beer och ett anständigt glas pinot grigio.

Windstar Cruises Luxurious Wind Surf är en 312 passagerar segelbåt som är liten nog för att glida in i små karibiska hamnar som Jost. Yachtman Cairbbean färdväg, rundtur från St Maarten, tog oss också till Virgin Gorda, Tortola, St Bart och Antigua.

Det är värt att tillbringa en natt före eller efter kryssning på St. Maarten på all inclusive Sonesta Great Bay Resort, som ligger inom gångavstånd till Philipsburgs huvudstad och dess swanky shoppinggata och hopping vid vattnet.