En traditionell julgran står i 3 enkla steg

Detta Instruktioner är att göra en traditionell korsformad träjulstativ Charlie Brown stil. Jag har använt denna typ för flera träd, det fungerar bra för små träd (3 till 5 fot) och ganska bra för större träd (upp till ca 7 fot). För de större träden kan du behöva lägga till vinklade hängslen. ‘3 enkla steg’ är.

gör korset

borrhål

fäst treeStep 1: Gör korset

Först får du ett bräde, en 1×2 eller 1×4 fungerar bra. Klipp den som visas i bild 1.

Längden beror på din trädstorlek. De längder som visas är ca 10 ‘och 2’. Jag satte upp ett mycket litet träd (4 fot lång) så att dessa längder var bra. För ett 7 fotsträd ska du gå minst 18 ‘för längre längder.

Nail de längre bitarna i ett kors som i bild 2. Se till att nageltipsen inte kommer att skjuta ut dem.

Borra ett hål genom korsets mitt. Använd en borrbredd som lägger lite tryck på vilken skruv du än vill skruva in i trädet, som i bild 3.

Borra ett hål upp genom basen / bagageutrymmet. Använd en lite mindre borr i trädstammen så att skruven biter in i trädet tätt. Det är lite knepigt att borra vertikalt. Jag har ingen magisk kuleteknik för att göra detta. Jag försöker bara visualisera borrning mot trädets spets som i bild 4. Mina resultat är ofta inte så bra och trädet står lutat. skruvar fungerar bra för små träd. För ett 7 fot träd har jag använt lagbultar och en skiftnyckel.

Om det börjar bli för hårt, borra du hålet med en större bit.

Sedan justera upp hålet som borras in i trädet och skruva in det, se bild 3. Korset ska smyga upp gott. Du kan ofta även ta tag i korset och dra åt det med korset själv.

Helt klar! Om det visar sig lite lutat, som i min 4, kan du antingen borra eller bara lägga något under fötterna för att räta upp det.

Obs! För större träd kan du behöva lägga till vinklade axlar. Min erfarenhet har varit att om jag frågar mig själv, ‘Ska jag lägga till hängslen?’, Då är svaret ‘ja’. Det här är ganska enkelt att göra. Skär några små bitar av trä (som 1 till 1) till lämplig längd. Fästena ska gå från slutet av korset till trädstammen i ungefär en 45 graders vinkel. Därefter borra bara en skruv genom staget ner i korset och ett annat in i trädstammen. Tre eller fyra axlar ska göra det.