En titt på vad några butiker har planerat för Black Friday

Med svart fredag ​​som sträckte sig i en november full av erbjudanden, kommer butikerna stärka upp det när semestern shoppar börjar på allvar.

Det har varit ett tufft år för många återförsäljare. Flera kända kedjor har lämnat in för konkursskydd och tusentals butiker har stängt. Amazon går in i semestern med sin största butiks närvaro, och planerar att erbjuda erbjudanden online varje dag från Thanksgiving till Cyber ​​Monday. Butiker försöker stärka sitt spel online och personligen för att locka kunder som flyttar fram och tillbaka från butik till telefonköp.

Men med låg arbetslöshet och ekonomin i fast form, hoppas butikerna att kunderna är i stämning att shoppa. Omkring 69 procent av amerikanerna, eller 164 miljoner människor, avser att shoppa någon gång under fem dagarsperioden från Thanksgiving till Cyber ​​Monday, enligt en undersökning som utgivits av Trade Retail Federation. Den förväntar sig att svart fredag ​​blir den mest trafikerade dagen med cirka 115 miljoner människor som planerar att shoppa då.

Förvänta kampanjer hela veckan, säger Rod Sides, vice ordförande för Deloitte LLP. När semestern shoppar på allvar, sa han, kommer att komma med ett syfte och en plan. Black Friday-avtalen kommer att gå fort. NRF förväntar sig att försäljningen i november och december till minst motsvarar tillväxten på 3,6 procent för ett år sedan, till ett intervall på 678,75 miljarder dollar till 682 miljarder dollar. Det uppskattar att onlineutgifter och andra icke-butiksförsäljningar kommer att öka med 11 procent till 15 procent. Sidor kommer att titta på är hur galleriorna kostar för säsongens öppning, eftersom kunderna alltmer går online eller att diskounterar. Don tror att köpcentren kommer att vara nästan lika upptagen, sa han.

Här är en titt på vad några stora butiker har planerat för Thanksgiving och Black Friday. på Thanksgiving. Timmarna hänvisar till lokala tider.

Svart fredag: De flesta supercentrar är öppna 24/7.

Erbjudanden: LG 49 tums klass 4K Smart TV för 328 $ och en Element 39 tums Smart TV för $ 125. Samsung 65 tum klassböjd 4K Smart TV för $ 998.

Erbjudanden: $ 29.99 diamantörhängen med något köp på $ 50 eller mer. Sjuttiofem procent av sportkläder och överrockar. Femtio procent av valda semestertoppar och tröjor.