En titt på spöken i Clevelands julförflutna

CLEVELAND, Ohio Oavsett hur ljusa andan i Clevelands framtid ser ut, spökarna i Clevelands julförflutna lever i våra minnen, fotoalbum och traditioner.

Ingen årstid inspirerar mer nostalgi än jul. Vi ser tillbaka och omfamnar vår förlorade ungdom, våra föräldrar och syskon, specialmat, det fräscha trädet, semesterns middagar, de leksaker vi önskade och leksakerna vi fick.

Som en stad ser vi också tillbaka på shopping downtown och Mr Jingeling och Twigbee Shop och Christmas Parade, på Bruce the Spruce and Hough Bakeries. Ibland lugnar vi till och med något vi är för unga för att ha känt de lyxiga butikerna och de livliga folkmassorna på det allmänna torget som våra mor-och farföräldrar berättade om till exempel. Det här är bittersjuka minnen av tiden, när vi, och Cleveland var annorlunda.

‘Jag fick ett så stort svar från Clevelanders. Det fanns tre områden av nostalgi som de mest fokuserade på: den första var julen själv, vad de gjorde i sina hem och familjer. Den andra var i centrum, som det brukade vara när det fanns varuhus där nere. Och det tredje området var mat. Semesterminnen är verkligen knutna till mat, från vad din mormor gjorde till Hough Bakery. ‘

Shopping downtown toppar någon lista över semesterminnen när du pratar med Clevelanders, tidigare och nuvarande. Inte långt efter är Jingeling och Twigbee Shop. Men inget namn åberopar mer nostalgi än Higbee. S. Varuhuset public square gör dock inte visioner av sockerplommans dans. Snarare rör det sig om visioner att handla för mamma och pappa på Twigbee Shop och frukost med Santa på Silver Grille, och förstås de fantastiska fönstren.

För det andra året i rad, kommer Hästsko Casino i den tidigare Higbees byggnad att hyra till affären med en retro semesterdisplay, till och med 1 januari.

För de som vill se den verkliga affären, kommer Western Reserve Historical Society att visa Higbees mekaniska fönsterfigurer från 1950-talet och 60-talet i ett vinterunderland genomgå.

‘Vi’ har de mekaniska karaktärerna som folk som skulle ha varit shopping i centrum och fönster skulle ha sett ‘, säger Lori Smith, utbildning och programchef.

Hon säger utställningen har alla åldrar överklagande, trots sin nostalgiska natur.

‘Med de folk som kommer ihåg Higbee s får du oohs och aaahs så snart de hör ordet’ Higbee ‘s’ och att siffrorna fortfarande är i funktion.

‘Men vad är verkligen spännande är att många som aldrig såg dessa tidigare men hör om dem från äldre familjemedlemmar kommer att kunna göra detta till en del av en ny Cleveland-semestertradition.’

Att göra minnen med nya generationer på Winterfest eller Circlefest eller GLOW på Cleveland Botanical Garden medan man firar spöken från det förflutna är den bästa typen nostalgi.