En titt på Florida 2017

$ 50 miljarder: Beräknad kostnad för skada från orkanen Irma

Orkanen Irma gjorde landfall som en storm i kategori 4 i september, som slog i solskenet med höga vindar och kraftiga regn. Statliga tjänstemän har ännu inte utfärdat en total kostnad för skador från stormen, men vissa tidiga uppskattningar tror att Irmas förstörelse skulle kunna bli en av de dyraste i Florida historia.

Jordbrukskommissionär Adam Putnam sade i november att kategorin 4 storm orsakade massiva skador på några av statens mest värdefulla jordbruksvaror som citrus och andra grödor som är viktiga för staten till ett belopp av 2,5 miljarder dollar.

Floridas avdelning för jordbruk och konsumenttjänster uppskattar förluster för varje segment av jordbruket i Florida, som redovisar förlust av växter samt tilläggsförluster, vilket inkluderar rensning av skräp, skadad infrastruktur och djur ‘långsiktig välfärd som påverkas av monsterstormen.

865.974: Antal orkan Irma påstår inlämnad i Florida

Värdet av alla dessa fordringar uppskattas till 6,6 miljarder dollar. endast 419.095 av dem har stängts med betalning, 265.725 har stängts utan betalning. Det finns fortfarande 181 154 öppna påståenden.

88 miljoner: Antal turister som besöker Florida från januari till september

BESÖK FLORIDA uppskattas att cirka 88,2 miljoner människor kom till Sunshine State i år, en ökning från de 85,4 miljoner besökare som kom till Florida under samma period förra året vilket slutar asa klättra på cirka 3,3 procent.

$ 1,5 miljoner: Kostnaden för en tre dagars vistelse i Palm Beach för president Donald Trump

Lokala brottsbekämpande tjänstemän befann sig i en oöverträffad position i 2017 med Trumps ordförandeskap. Presidentens frekventa besök i Palm Beach County menade poliser och lokala myndigheter skulle behöva sätta upp säkerhetsåtgärder för att säkerställa att Trump var säker under sina besök.

Priset på 1,5 miljoner dollar var bara en preliminär uppskattning av Trumps aprilresa till Palm Beach när han träffade den kinesiska presidenten Xi Jinping. Palm Beach County Sheriff RicBradshaw sa att majoriteten (1,35 miljoner dollar eller 90 procent) av kostnaden var strikt för brottsbekämpande personal.

8: Antal specialval planerade 2017

Florida politicos höll bestämt Gov. Rick Scott upptagen med att planera specialval med ett stort antal avgångar från statlig lagstiftare 2017.

Scott planerade åtta olika specialval år 2017, med fyra av de särskilda allmänna valen som händer i år. Resten är planerad till datum 2018.

3: Antal helgdagar President Donald Trump tillbringade i Palm Beach

Donald Trump tog täkterna i landet i januari och tillbringade en betydande mängd tid vid hans deltid residence ofMar a Lago i Palm Beach. Vid tiden som april rullade, hade Trump varit i Palm Beach nästan 10 gånger, vilket ledde till trafikpileups och protester över hela landet.

Presidentspent tre semester i Palm Beach: påsk, tacksägelse och jul.

2: Antal stolar på Florida Demokratiska partiet

Florida Demokratiska partiet såg inte en, men två, personal shakeups i 2017. I januari blåste fastigheter mogul och Miami demokratiska megadonor Stephen Bittel ut sina motståndare att bli partiets ordförande, men Bittel s sikt varade inte länge .

I november avgav Bittel efter politisk Florida-historia detaljerade påståenden om ‘skrämmande’ beteende gentemot tidigare demokratiska partipersonal och konsulter.

Bittels uppsägning innebar ytterligare ett val till FDP, som redan hade gjort samma sång och dans bara några månader tidigare.

Palm Beach County Demokratisk verkställande kommissionär Terrie Rizzo vann tävlingen att ersätta Bittel i december.

1: Antal kabinettmedlemmar att lämna kontor

Finansdirektör Jeff Atwater lämnade sin tjänst i Florida Cabinet i februari för ett jobb med Florida Atlantic University.

Atwater hade en storied karriär i Florida politik, som tjänstgjorde i Florida representanthuset 2002-2010 och sen i senaten. Atwater tappades som senatens president från 2008 till 2010 och sprang sedan till ekonomidirektör, en kampanj som han vann med en bred marginal.