En titt på att bo i ett historiskt hem

‘Vi kallade någon att titta på det, bara trodde att vi’ skulle gå igenom och säga ‘Nej, det var inte rätt’, säger Jennifer. Darlington House är det enda privatägda hemmet på Green Spring Garden Clubs 57: a årliga julklappstur den 3 december. Lamperterna har under de senaste sju åren blivit syn på verkligheten.

Brigham och Jennifer, båda lokala lärare, hoppades alltid att bo i ett äldre hem. Men inte för en stund.

‘Vi trodde att det här skulle vara en dag,’ sa Jennifer. ‘Vi trodde inte att vi skulle höja vår familj i det äldre hemmet, men det har varit det mest fantastiska draget.’

Huset i två våningar behåller flera ursprungliga egenskaper, från kolskytten i skafferi till yttre träspår. Men lamperna har rullat upp sina egna ärmar, som Jennifer sa, investerar betydande tid och ansträngning i hemmet interiör och exteriör.

‘Jag har blivit väldigt bra på att återställa gamla fönster själv,’ sa Brigham och skrattade.

I sina reparationer, och mycket av deras inredning, strävar Lamperterna efter att hålla sig till hemets ursprungliga karaktär. Det händer bara att de två var redan ivriga samlare, besökare i huset kommer att märka en fungerande Victrola-fonograf i vardagsrummet.

Naturligtvis finns det utmaningar att bo i ett gammalt hem, men de utmaningarna är ofta en del av charmen, sa Jennifer.

Ta gipsmurarna.

‘(Plaster) tycker om att expandera och kontrakt med vad som händer i naturen, med den angivna säsongen’, säger Jennifer. ‘Det är bara intressant. Jag känner mig som om huset nästan lever ibland. .’

För Lamperterna har den bästa delen höjt sina pojkar i hemmet och grannskapet. Pitching i bakgården, gå till skolan, lära sig cykla längs historiska vägar, det var alla en del av den ursprungliga visionen.

‘Växande,’ sade Jennifer. Darlington House är ett av sex hus på årets turné, och erbjuder en glimt av det moderna livet i ett historiskt hem. Researrangörerna Kay Ruhf och Deanna Isemann tror att turnén är spännande för dess variation, på plats, ålder, stil och frekvens av visas på tidigare turer. Darlington House, varje hem har sin egen ständigt föränderliga historia.

Custis Tenement började sitt liv som en historia i 1717, byggt av John Custis. Även om en brand avbröt husets historia år 1776, återställde Colonial Williamsburg byggnaden 1932 och idag använder Bruton Parish det som en samlingsplats.

Elkanah Deane, en irländsk invandrare, köpte vad som nu är hans namnmakare år 1772 och öppnade snart en butik bakom hemmet för att göra och reparera bussar, chaises och vagnar. Idag är det inredda interiören med ett sovrum med utgångspunkt från designen av en bergskammare i Mount Vernon.

Byggd 1732, är presidentens hus vid College of William and Mary den äldsta officiella bostaden för en högskolespresident i landet. Hem till varje president William och Mary, förutom en innehåller huset för närvarande engelska och amerikanska antikviteter, som såväl som porträtt från Muscarelle Museum of Art s samling.

Byggd på 1920-talet var Plumeri House, en annan William och Mary egendom, först hem till kollegans huvudbibliotekarie vid tiden: Earl Gregg Swem. Charlotte Brooks House, även i Peacock Hill, byggdes strax efter 1930.

Inredningen och utsidan av varje hem kommer att dekoreras med en mängd semesterblommarrangemang som utformats av lokala volontärer och trädgårdsklubbmedlemmar för att komplettera varje hem.

När de introducerades för 57 år sedan gynnade julhusens Tour det lokala sjukhuset. Idag fortsätter den filantropiska strävan, även om mottagarna har förändrats.