En titt på 4 trender för semestershoppingperioden

HOT TOYS: I år är det ‘leksak’: Hatchimals. När ett barn slår på ägget börjar det kläcka i en fylld fågel som varelse. Barnets interaktion med husdjuret tränar det för att spela spel och upprepa ord. Gjord av Spin Master, kör de $ 59,99. ‘Det är hela spänningen i kläckningsprocessen.’

Andra heta leksaker säger han: Leksaker relaterade till PJ Masks, en animerad förskole-tv-serie samt nya leksaker relaterade till Nickelodeons ‘Paw Patrol’. För vuxna är en toppartikel Nintendo New Classic, som har varit leksaksförsäljningen, som hade en stark semesterstid i fjol, är på väg för en annan bra. Leksaksförsäljningen förväntas öka med 6,5 procent för 2016 och försäljningen ökade med 6 procent från januari till september enligt marknadsundersökningsföretaget NPD Group Inc.

TACKY CHRISTMAS SWEATERS: Det finns inte mycket sizzle på den övergripande klädmarknaden, men en ljuspunkt är klibbiga semestertröjor. Tendensen är ofta ironisk, men det är en del butiker som tycker att det kommer att resonera med shoppare ännu mer i år efter en omtvistad presidentval.

‘Alla’ letar efter lite komisk lättnad ‘, säger Marshal Cohen, chefbranschanalytiker vid NPD Group Inc.

Wal Mart Stores Inc. har ökat sitt urval av fula semestertröjor, som har motiv som Santas och semesterträd, och klingan har spridit sig till västar och tröja. Penney utvidgade också sitt sortiment dramatiskt. Förra året var urvalet främst tillgängligt för tonåringar och det löpte ut tidigt på säsongen, säger företagets talesman Daphne Avila. I år ingår också strumpor, slipsar och hattar för hela familjen, säger Avila. Target har också massor av fula semestertröjor, men nya i år är Santa Pajamasatser för familjen.

LEAN INVENTORIES: Shoppare får inte få de rabatter som de såg förra året. Wal Mart, Target, och andra går in i semesterperioden med smidigare lager än för ett år sedan. Det kan hjälpa till att hindra dem från att fastna med massor av semesterrester att rensa. Men det kan vara dåliga nyheter för konsumenterna.

Ett område där trycket till rabatt är på är kläder. Teenhandeln Aeropostale Inc., som har lämnat in för konkursskydd, har lanserat en djup försäljning, eftersom den likviderar sin lagerinventering. John Morris, detaljanalytiker på BMO Capital Markets, säger att han tror att kedjan stänger 300 platser, och det kan påverka prissättningen hos andra köpcentrerade bashandlare som American Eagle Outfitters och Abercrombie Hollister-kedjan.

APP FATIGUE: Butiker som Macy s och Wal Mart har förbättrat sina appar och Wal Mart gör sin Black Friday-cirkulär tillgänglig via sin app. Men vissa shoppare blir bättre om vilka de gör plats för på sina smartphones. fann att 41 procent av konsumenterna frågade har samma antal appar som för ett år sedan, men 20 procent har minskat beloppet eftersom de prioriterar de mest användbara. Så det betyder att butikerna måste arbeta hårt för att uppmuntra kunder att stanna hos sina appar genom att lägga till specialfunktioner och visa sig vara oumbärliga.