en återvinningsskatt

Om du bor i Roanoke och kan leva med det skräpet från julen förbi i en vecka, kan du göra staden och miljön en stor fördel.

‘Nittio procent av det vi slänger denna vecka består av pappersåtervinning’, säger Skip Decker, chef för stadens Solid Waste Management division.

‘Om du bara kan hålla det tills nästa vecka kommer vi att komma.’

I likhet med andra platser i regionen handlar Roanoke om efterdyningarna av julpåsar av papper, kartonglådor, kartonger och semesterkuvert.

Många lokaliteter planerar att få hämtningsdag för julpapperskorgen genom att ringa in extra lastbilar eller springa extra sträckor.

Till exempel sa Decker att tre extra lastbilar körde nordvästra Roanoke-rutterna måndag.

En extra lastbil tillkom också i Christiansburg, där sakerna ‘gick ut utan hitch’ måndag, säger Wayne Nelson, stadens offentliga verkställande direktör.

I Blacksburg planerade staden framöver genom att göra en julafton före jul, sade Karen Day, en offentlig arbetstagare.

Både Roanoke County och Salem-tjänstemän rapporterade inte några problem med det extra skräpet måndagen.

‘Det är lite tyngre idag, men våra killar kan hantera det, säger Mike Tyler, Salems direktör för gator och allmänt underhåll.’ Det kommer att bli en dubbel körning på torsdagen på grund av semestern och för att vi är på fredag. ‘

Bedford kommer inte lägga till några extra rutter denna vecka, säger Clarke Gibson, chef för offentliga arbeten. På grund av fredagssemestern kommer staden att hämta den dagens skräp på måndag.

I Roanoke ber Decker att invånarna håller sitt pappersavfall i ytterligare en vecka eftersom staden har ett alternativt återvinningsschema.

I veckan plockar staden upp flaskor och burkar för återvinning. nästa vecka blir det pappersprodukter.

Återvinning sparar staden från att behöva spendera pengar för att hantera papperskorgen.

Inte alla lokaler återvinner papper Bedford erbjuder till exempel inte denna tjänst. Invånarna borde ringa till sina lokala myndigheter för mer information.

När det gäller julgranar varierar tjänsterna från ort till ort.

Både Blacksburg och Christiansburg plockar upp träd den 3 januari 14.

Bedford kommer att hämta träd nästa vecka.

I Roanoke County borde invånarna sätta ut träden på mitten på måndag morgon för hämtning någon gång nästa vecka. Invånare som vill behålla sina träd lite längre kan sätta dem ut för insamling på ett vanligt skräp och en pickupdag, säger Melinda Rector, kundtjänstkoordinator för länet.

I Roanoke sa Decker att staden slutade återvinna julgran för ungefär två år sedan på grund av kostnaderna, men det finns fortfarande ett sätt för boende att få ut mesta möjliga av sina träd.

‘Om du lägger dem ut i din bakgård, kommer fåglarna att använda tallarna för bonar,’ sade Decker. ‘Då samlar vi träden på den vanliga borsthämtningsdagen på våren.’