En stor hits turné av Santa Cruz från en insider ger en god semesterresa

Högsäsongen kan vara mycket som journalistik. Det är mycket att sortera igenom för att komma till det meningsfulla innehållet. Det visar sig omöjligt att planera bort ögonblick av panik helt. Tidsfrister väger som alltid, sedan accelererar. Det kan vara knepigt att överleva, än mindre trivs.

Men det finns hanteringsmekanismer. Under lång tid har mitt primära sanitetsverktyg varit motion, och en av mina toppcyklar / löpande / simningspartners har varit min vän, kollega ochWeeklydesign chiefKarenLoutzenheiser.

Ett annat sätt att hålla sig i balans: semester, men kortfattat. Några av de bästa getawaysna väntar inom en timme på Big Sur, Pinnacles National Park, San Juan Bautista och fyllda med möjligheter, som Loutzenheiser s Santa Cruz. Varje stopp drar med karaktär. Och Loutzenheiser har en massa fler rekommendationer där det kom ifrån, för dem med en aptit för aktivitet och smak som skulle kunna dra nytta av en mini-semester ledighet över bukten:

Santa Cruz Mountain Brewery Det finns ingen plats bättre efter en lång mountainbike resa genom Santa Cruz Mountains för en Rail Trail IPA, eller någon av de andra säsongsbetonade öl från alla kvinnliga bryggeriet. Fisken tacos från följeslagare företag Kelly s franska Bageri och hantverkare från kultträff El Salchichero kommer i koppling. ‘De har den största raden med cykelparkering du har sett’, säger Loutzenheiser. ‘Och de är vanligtvis fulla.’

11:30 10:00 varje dag. (Den är också ansluten till det bredare Santa Cruz-spårningssystemet i Kalifornien.) Spårets swooping konturer och banade vändningar gör det till en mountainbiker dröm. ‘Det är fantastiskt om du går upp eller ner’, säger Loutzenheiser. Pogonip täcker 11,5 miles allt sagt (3 av dessa mil är flera användningar), och länkar också till Henry Cowell Redwoods State Park. Den strategiskt belägna stadskärnan imponerar också med någonsin roterande, svårt att få regionala hantverk öl, med 16 på kran och poäng mer i flaskor. Ägarna rallyar regelbundet till evenemang med en ekologisk böjning; De var värd för årets Santa Cruz Surf Film Festival och fyllde en lastbil med hjälpmedel för att skicka till offer för Wine Country bränder. Väggarna är här täckta med konst, och inventeringen innehåller funna som True Ames Greenough surf flänsar, Superbiscuit hand planer (för bodysurfing) och Yeti Tundra iskistor. ‘Bra redskap, säger Loutzenheiser.’ Utomhus saker. Och de är bara bra människor. Loutzenheiser går antingen IPA (som ‘Socks Sandals’ New England-stilen IPA) eller dyker in i saisons med roterande alternativ med äventyrliga namn som Le Jetski (en hoppy 6,3 procent citrus- och druvbehandla) och Ägare Rick Antle och företag har satt The Wharf Marketplace (649 1116) till försäljning efter att ha förvandlat en övergiven järnvägsstation till ett pulserande butiksbutik / café / provsmakningsutrymme. Las Palmas-baserade equine trainer Tara Baker springar för att hjälpa hästar traumatiserade och skadade av de senaste bränderna med en särskild lunch och västerländsk och engelsk tacksal 9:00 2:00 lördag 16 dec på SPCA Stables på Indian Springs Ranch (22400 Indian Springs Road) för att gynna Santa Rosa Pony Club medlemmar i Sonoma County. En rimlig $ 15 levererar en powerhouse lunch av sin man Chef Tony Baker av Montrio Bistro (som också bidrar) och Baker Bacon och Butch Francis av Cowboy korv. Beach House o Fira sin Sunset Supper Menu hela kvällen för årets längsta natt med vintersolståndet onsdag den 21 december ($ 9,90 är en stjäl för entr som ensam mandel och bacon inslaget köttfärs). De goda människorna på Lloyd Shoes har skickat en check för $ 866 till Monterey County Food Bank efter en Black Friday fundraising push. Pastrami och Reuben-rekommendationerna fortsätter att vara yta efter att jag tillkännagav jag på prowl. Den senaste är Reubens: Porter i skogen på Poppy Hills (622 8237) och Flaherty Seafood Grill Oyster Bar (625 1500). Detta är bara coolt: Kulinariska konststudenter från California Men Colony celebrar sin examen med en Dignitaries Lunch den 15 december kl 13. Cuesta College-instruktörer arbetade nära med de inblandade på utrustningshantering, på köksrengöring och på att göra komplexa rätter som alla kulminerade i certifiering. William Arthur Ward: medioker lärare berättar. Den goda läraren förklarar. Överlägsen lärare visar. Den stora läraren inspirerar.

Cyklar ska inte tillåtas i något naturområde. De är livliga föremål och har inga rättigheter. Det finns också ingen rätt till mountainbike. Det är oärligt av mountainbikar att säga att de inte har tillgång till spår stängda för cyklar. De har exakt samma tillgång som alla andra på foten! Varför är det inte bra för mountainbikar? De kan alla gå.

En favorit myt av mountainbikrar är att mountainbike inte är mer skadlig för vilda djur, människor och miljön än vandring, och att vetenskapen stöder den vyn. Självklart är det inte sant. De undviker också noggrant att nämna en annan vetenskaplig studie (Wisdom et al) som inte gynnade mountainbike och kom till motsatta slutsatser.

Det var alla experimentella studier. Två andra studier (av White et al och Jeff Marion) använde en undersökningsdesign, som i sig inte kan svara på den frågan (jämföra vandring med mountainbike). Jag nämner bara dem eftersom mountainbiker ofta citerar dem, men vetenskapligt är de värdelösa.

Bergcykel accelererar erosion, skapar V-formade ruttar, dödar små djur och växter på och bredvid spåret, driver djurliv och andra spårbrukare ute i området och värst av allt lär barnen att den grova behandlingen av naturen är okej ( det är inte!). Ja, om människor är de enda väsen som spelar roll, är det helt enkelt en konflikt mellan människor (men även då tillåter cyklar på stigar STORA av parkanvändare vandrare och ryttare som inte längre kan tryggt och fredligt njut av parkerna).

Parkerna är inte gymnasier eller racerbanor eller till och med mänskliga lekplatser. De är WILDLIFE HABITAT, vilket är exakt varför de är attraktiva för människor. Aktiviteter som mountainbike, som förstör livsmiljö, bryter mot parkeringen.

Även kajakpaddling och forsränning, som ger människor tillgång till hela en vattenkropp, förhindrar att vilda djur som bor där från att utnyttja sitt livsmiljö fullt ut och borde inte tillåtas. Självklart, de som tror att det bara är mänsklig materia, förstår inte vad jag talar om en indikation på det tråkiga tillståndet i vårt kultur- och utbildningssystem.